“Super” Super Bowl trivia

Are you a big Super Bowl fan? How well do you really know the Super Bowl? Test your knowledge by answering the trivia questions provided below. 

Which Celebrity has appeared in the most Super Bowl Commercials?

a)      Michael Jordan                

b)      Danica Patrick

c)       Betty White

d)      Brett Farve

e)      Apolo Anton Ohno

Which NFL team has won the most Super Bowls?

a)      New York Giants

b)      Dallas Cowboys

c)       San Francisco 49ers

d)      Green Bay Packers

e)      Pittsburgh Steelers

Which two NFL teams have appeared in the most Super Bowls without a win?

a)      Cincinnati Bengals and Minnesota Vikings

b)      Buffalo Bills and Cincinnati Bengals

c)       Philadelphia Eagles and San Diego Chargers

d)      Minnesota Vikings and Buffalo Bills

e)      Detroit Lions and New York Jets

Which team has the best winning percentage in Super Bowl games (3+ appearances)?

a)      Pittsburgh Steelers

b)      New York Giants

c)       San Francisco 49ers

d)      Baltimore/Indianapolis Colts

e)      Green Bay Packers

Which team won Super Bowl I?

a)      Green Bay Packers

b)      Kansas City Chiefs

c)       Miami Dolphins

d)      Pittsburgh Steelers

e)      Baltimore Colts

The first Super Bowl was played in which year?

a)      1980

b)      1951

c)       1932

d)      1967

e)      1966

Which year and venue produced the greatest attendance in Super Bowl history?

a)      2012 (Lucas Oil Stadium)

b)      2002 (Louisiana Superdome)

c)       1980 (Rose Bowl; Pasadena California)

d)      2011 (Cowboys Stadium)

e)      1998 (Qualcomm Stadium)

Who won Super Bowl XLVI (2012)?

a)      New England Patriots

b)      Green Bay Packers

c)       New York Giants

d)      Indianapolis Colts

e)      New Orleans Saints

Which four teams have NEVER appeared in a Super Bowl?

a)      Baltimore Ravens, Carolina Panthers, New York Jets, Detroit Lions

b)      Carolina Panthers, Houston Texans, Cincinnati Bengals, St. Louis Rams

c)       Cleveland Browns, Detroit Lions, Jacksonville Jaguars, Houston Texans

d)      Chicago Bears, Seattle Seahawks, Cleveland Browns, St. Louis Rams

Which team is the only to appear in four-consecutive Super Bowls?

a)      San Francisco 49ers

b)      New York Giants

c)       Green Bay Packers

d)      Buffalo Bills

e)      Pittsburgh Steelers

Who holds the Super Bowl record for the most receiving yards in one game?

a)      Jerry Rice

b)      Michael Irvin

c)       Hakeem Nicks

d)      Randy Moss

e)      Hines Ward

There have been three Super Bowl winning players that have also won Dancing with the Stars. Name them.

Including 2013, how many Super Bowls have the San Francisco 49ers appeared in?

a)      4

b)      6

c)       7

d)      2

e)      3

Including 2013, how many Super Bowls have the Baltimore Ravens appeared in?

a)      2

b)      4

c)       1

d)      3

e)      6

John and Jim Harbaugh are brother-in-laws to which College Basketball Head Coach?

a)      Rick Pitino (Louisville)

b)      Matt Painter (Purdue)

c)       Brad Stevens (Butler)

d)      Tom Crean (Indiana)

e)      Thad Matta (Ohio State)

Who has the most passing yards in one Super Bowl contest?

a)      Peyton Manning

b)      Tom Brady

c)       Joe Montana

d)      Kurt Warner

e)      Terry Bradshaw

ANSWERS: 

  1. B
  2. E
  3. D
  4. C
  5. A
  6. D
  7. C
  8. C
  9. C
  10. D
  11. A
  12. Emmitt Smith, Donald Driver, Hines Ward
  13. B
  14. A
  15. D
  16. D

3 Comments

Tell us what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s